top of page
Lekker eten.jpg

Relaxing & Pure Living moedigt je aan om prioriteit te geven aan zelfzorg en gezonde gewoonten, zoals lichaamsbeweging en gezond eten.
Echter wat is gezond?

 

Vanuit de orthomoleculaire epigenetische geneeskunde is de benadering van gezondheidszorg gericht op het juiste (moleculaire) gebruik van voedingsstoffen, denk aan voldoende vitaminen, minderalen, aminozuren, vetzuren en andere natuurlijke stoffen om het lichaam te ondersteunen en herstel te bevorderen. Ortho betekent "juist" en moleculair "op celniveau. Een optimale gezondheid en fitheid hangt af van de juiste balans. Voeding speelt een rol hoe wij ons voelen, hoe we denken en bewegen.

 

Deze voedingsleer kan worden gebruikt als aanvulling bij sporters, of medische aandoeningen zoals chronische laaggradige ontstekingen en pijn, allergieën, reumatische klachten, fybromyalgie, vermoeidheid, depressie, hormonale disbalans en andere onevenwichtigheden.

 

Epigenetica betekent letterlijk "rondom het DNA", waarbij de genen of de DNA-code vast ligt, maar aan of uitgeschakeld kunnen worden door bijvoorbeeld leefstijl, emotionele gebeurtenissen en leefomgeving. Voeding, stress, vervuiling, onnatuurlijke stoffen en milieu vervuiling hebben invloed op je genen.

Het is natuurlijk altijd belangrijk om eerst een medisch advies in te winnen of een orthomoleculair therapeut te raadplegen voordat je begint met voedingssupplementen, vooral als het een medische aandoening betreft of als je medicatie gebruikt.

De sleutel naar gezond ouder worden is voor iedereen verschillend.
 

In vaktijdschriften, of op PubMed zijn voldoende onderzoeken te vinden op het gebied van voeding en gezondheid en orthomoleculaire therapie evenals acupunctuur en acupressuur.

Hippocrates schreef "laat voeding uw medicijn zijn".

Het woord dieet komt uit het Griekse woord "diaeta, het betekent "een manier van leven". Met zon, zee en strand en wonen in het prachtige achterland van Malaga kan je hier volop genieten van het leven.

​Het retreat is gelegen aan de Costa del Sol, de keuken behoort tot de mediterrane keuken. waarvoor veel wetenschappelijke onderbouwing is te vinden, het is bekend om kwaliteit en versheid en lokale producten en ingrediënten. Het dieet staat bekend om het stabiliseren van de bloedsuiker, om bescherming tegen hart- en vaatziekten, het verminderen van (chronische) klachten en het dieet wordt ingezet voor gewichtsbeheersing en natuurlijk gebruiken wij het beste uit deze keuken.

 

Wij serveren 3 licht verteerbare maaltijden per dag, vers, puur en met veel verschillende kleuren. Kleurrijk eten is namelijk heel functioneel. Op aanvraag of actieve dagen worden er extra sappen en/of gezonde snacks aangeboden.

Ben je allergisch of intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen informeer ons dan voorafgaand via het intake gesprek.

Wil je meer informatie over dit dieet?
T 0031 (0) 623680106. Zie verder "over ons".

bottom of page