Een orthomoleculaire therapie streeft naar optimale voedingsstoffen om het zelfgenezend vermogen te stimuleren, waarbij een gezonde leefomgeving en leefstijl van belang zijn.

 

De epigenetica bestudeert de omkeerbare erfelijke veranderingen in de genfuncties. De grondlegger is professor Linus Pauling. Zie ook een wetenschappelijk naslagwerk "Nutritional Oncology" van David Heber, George L. Blackburn en Vay Liang W. Go. Academic Press 2000, ISBN 0123359600. In vaktijdschriften, of op PubMed zijn voldoende onderzoeken te vinden op het gebied van voeding en gezondheid en orthomoleculaire therapie evenals acupunctuur en acupressuur.

Hippocrates schreef "laat voeding uw medicijn zijn".

Het woord dieet komt uit het Griekse woord "diaeta, het betekent "een manier van leven". Met zon, zee en strand en wonen in het prachtige achterland van Malaga kan je hier volop genieten van het leven.

​Het retreat is gelegen aan de Costa del Sol, de keuken behoort tot de mediterrane keuken. waarvoor veel wetenschappelijke onderbouwing is te vinden, het is bekend om kwaliteit en versheid en lokale producten en ingrediënten. Een dieet voor het stabiliseren van de bloedsuiker, om bescherming tegen hart- en vaatziekten, het verminderen van (chronische) klachten en het dieet wordt ingezet om af te vallen en natuurlijk gebruiken wij het beste uit deze keuken.

Wij serveren 3 licht verteerbare maaltijden per dag, vers, puur en basisch 80 % plantaardige (veel groenten en fruit) en met veel verschillende kleuren. Kleurrijk eten is namelijk heel functioneel. Op aanvraag of actieve dagen worden er extra sappen en/of gezonde snacks aangeboden.

Afhankelijk van jouw constitutie kan je kiezen voor mild vasten of intermittent fasting 16/8. 

Ben je allergisch of intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen informeer ons dan voorafgaand via het intake gesprek.

Wil je meer informatie over dit dieet?
T 0031 (0) 623680106. Zie verder "over ons".