top of page
Lekker eten.jpg

Relaxing & Pure Living stimuleert het belang van zelfzorg en het aannemen van gezonde gewoonten, zoals lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. Maar wat verstaan we precies onder "gezond"?

Volgens de principes van de orthomoleculaire epigenetische geneeskunde ligt de focus binnen de gezondheidszorg op het juiste (moleculaire) gebruik van voedingsstoffen, zoals voldoende vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere natuurlijke stoffen, om het lichaam te ondersteunen en herstel te bevorderen. "Ortho" staat voor "juist" en "moleculair" verwijst naar het celniveau.

 

Een optimale gezondheid en fitheid hangen af van het bereiken van de juiste balans. Voeding speelt een essentiële rol in hoe we ons voelen, denken en bewegen. Deze benadering van voeding kan als aanvulling dienen voor sporters of bij medische aandoeningen zoals chronische laaggradige ontstekingen, pijn, allergieën, reumatische klachten, fibromyalgie, vermoeidheid, depressie, hormonale disbalans en andere onevenwichtigheden.

Epigenetica verwijst naar het idee dat de genen of de DNA-code vastliggen, maar aan- of uitgeschakeld kunnen worden door factoren zoals leefstijl, emotionele gebeurtenissen en leefomgeving. Voeding, stress, vervuiling, onnatuurlijke stoffen en milieuvervuiling hebben invloed op onze genen.

Het is uiteraard altijd belangrijk om eerst medisch advies in te winnen of een orthomoleculair therapeut te raadplegen voordat je begint met voedingssupplementen, vooral als je een medische aandoening hebt of medicatie gebruikt.

De sleutel tot gezond ouder worden is voor iedereen verschillend.

Er zijn voldoende onderzoeken te vinden in vakbladen en op PubMed over voeding, gezondheid, orthomoleculaire therapie, acupunctuur en acupressuur.

Hippocrates schreef ooit: "Laat voeding uw medicijn zijn."

Het woord "dieet" is afgeleid van het Griekse woord "diaeta", wat "een manier van leven" betekent. Met zon, zee, strand en het prachtige achterland van Malaga kun je hier volop genieten van het leven.

​Het retreat is gelegen aan de Costa del Sol, de keuken behoort tot de mediterrane keuken. waarvoor veel wetenschappelijke onderbouwing is te vinden, het is bekend om kwaliteit en versheid en lokale producten en ingrediënten. Het dieet staat bekend om het stabiliseren van de bloedsuiker, om bescherming tegen hart- en vaatziekten, het verminderen van (chronische) klachten en het dieet wordt ingezet voor gewichtsbeheersing en natuurlijk gebruiken wij het beste uit deze keuken.

Wij serveren 3 licht verteerbare maaltijden per dag, vers, puur en met veel verschillende kleuren. Kleurrijk eten is namelijk heel functioneel. Op aanvraag of actieve dagen worden er extra sappen en/of gezonde snacks aangeboden.

Ben je allergisch of intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen informeer ons dan voorafgaand via het intake gesprek.

Wil je meer informatie over dit dieet?
T 0031 (0) 623680106. Zie verder "over ons".

bottom of page