top of page
foto zwart wit hands.jpg

Ontdek de vitale kracht van Shiatsu Namikoshi

Medisch Shiatsu Namikoshi

Alles is energie, zoals Einstein al zei. Cellen in ons lichaam communiceren met elkaar via energie, die wordt beïnvloed door voeding, levensstijl, leefomgeving en zelfs tijdens de slaap. Deze communicatie vindt plaats van het brein naar het lichaam, alle organen en zelfs op celniveau. De Gele Keizer Huang Di erkende al 3000 jaar geleden dat genetische factoren invloed hebben op ziekten, maar dat leefstijl en omgeving de belangrijkste oorzaken zijn.

Een eerste consult omvat een telefonisch gesprek waarin je waardevolle tips en een informatiemap ontvangt. In Spanje is er een vervolggesprek met Renate of een telefonisch gesprek met Puck. 

Tijdens de behandeling maak je kennis met het begrip Ki (Qi) en de energiebanen die verbonden zijn met organen en emoties. Renate voert een pols- en tongdiagnose uit en begint met de behandeling. Dit lichaamswerk combineert oude filosofieën met een westerse visie.

 

De shiatsu therapie, ontwikkeld door Tokujiro Namikoshi, combineert westerse kennis van anatomie, fysiologie en pathologie met oosterse principes zoals meridianenleer, de vijf elementen, de tsubopunten en het Yin en Yang principe van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het Namikoshi systeem is erkend als een hoogwaardige medische therapie door het Japanse Ministerie van Gezondheid en Welzijn in 1964.

 

85 min. € 90,- incl intake

25 min € 35,- nek /schouder

Vergoeding bij zorgverzekeraar?

 

Als je aanvullend verzekerd bent, dan kan het zijn dat medisch shiatsu en orthomoleculaire behandelingen worden vergoed. Om een goede keuze te maken, kan je het beste contact opnemen met jouw zorgverzekeraar of bekijk de polisvoorwaarden.

Renate Zellenrath werkt als medisch shiatsu en orthomoleculair therapeut aangesloten bij CAT en Complementaire Kwaliteitstherapeuten en RBCZ. De therapeuten hebben een intensieve meerjarige hogere beroepsopleiding gevolgd. Door strenge selectiecriteria staan therapeuten garant voor kwaliteit en hygiëne in hun praktijk en voldoen aan de door de overheid gestelde eisen voor zorgaanbieders (Wkkgz) Zij zijn tevens in het bezit van een geldige VOG en een erkend diploma medische of psychosociale basiskennis (PLATO).

Voor wie?  Pijnlijke spieren, last van onverwerkte emoties, stress/niet kunnen ontspannen, burn-out, buikklachten, vermoeidheid, migraine, (aspecifieke) nek/schouder en rugklachten, (chronische) pijnklachten, verlichten van reumatische klachten zoals auto-immuunziekte RA en diabetes type 2. Verder jicht en artrose. Vaak in combinatie met voedingstips. Het milde klimaat met vele zonne-uren zullen je goed doen.

Zie website www.ifyouneedtwohands.nl, medisch Shiatsu praktijk voor uitgebreide informatie.

rug shiatsu.JPG
bottom of page