top of page
Folded Bedding on Tatami Mat

Shiatsu Namikoshi
en Do-In (Masunaga)

Medisch Shiatsu Namikoshi en Do-In / yoga level 1

Een eerste consult/intake bestaat uit een telefonisch gesprek. Je ontvangt tips en een informatiemap. In Spanje heb je een follow-up gesprek met Renate of telefonisch met Puck.

Je maakt kennis met het begrip Ki (Qi) en de energiebanen verbonden aan de organen en emoties. Daarvoor neemt Renate een polsdiagnose en tongdiagnose en start zij met de behandeling. Dit lichaamswerk is gecombineerd met traditionele oude filosofieën en westerse visie. Bewustzijn door aandacht van lichaam en geest, waarbij Renate je kennis laat maken met de vijf elementenleer, Kyo en Jitsu, ook met de Do-In lessen.

 

De door Tokujiro Namikoshi ontwikkelde shiatsu therapie is gebaseerd op de westerse kennis over anatomie, fysiologie, pathologie en de oosterse kennis, zoals meridianenleer, de vijf elementen, de tsubopunten en het Yin en Yang principe wat in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) wordt gebruikt.

Het Namikoshi systeem is op een dusdanig hoog medisch niveau dat de therapie in 1964 door het Ministerie van Gezondheid en Welzijn in Japan als Shiatsu-systeem is erkend.

De filosofie gaat ervan uit dat de vitale energie in het lichaam stroomt in een netwerk van energiekanalen. De daarop gelegen tsubo (acupressuur)punten op de meridianen staan in verbinding met de organen en hebben invloed op alle lichaamsfuncties, het is een holistische benadering. Wie langer bekend is met deze vorm zal bewust worden van alle aspecten van het lichaam, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. 

De behandeling vindt van oorsprong plaats op de Japanse futon. Wij werken op een comfortabele massagetafel.

 

85 min. € 90,- incl intake

25 min € 35,- nek /schouder

Vergoeding bij zorgverzekeraar?

 

Als je aanvullend verzekerd bent, dan kan het zijn dat medisch shiatsu en natuurgeneeskundige en/of orthomoleculaire behandelingen worden vergoed. Om een goede keuze te maken, kan je het beste contact opnemen met jouw zorgverzekeraar of bekijk de polisvoorwaarden.

De kosten van deze reis vallen mogelijk onder preventieve gezondheidszorg en kunnen misschien (gedeeltelijk) bij de belastingdienst worden afgetrokken. 

 

Renate Zellenrath werkt als medisch shiatsu en orthomoleculair therapeut aangesloten bij CAT en Complementaire Kwaliteitstherapeuten en RBCZ. De therapeuten hebben een intensieve meerjarige hogere beroepsopleiding gevolgd. Door strenge selectiecriteria staan therapeuten garant voor kwaliteit en hygiëne in hun praktijk en voldoen aan de door de overheid gestelde eisen voor zorgaanbieders (Wkkgz) Zij zijn tevens in het bezit van een geldige VOG en een erkend diploma medische of psychosociale basiskennis (PLATO).

Voor wie?  Pijnlijke spieren, last van onverwerkte emoties, stress/niet kunnen ontspannen, burn-out, buikklachten, vermoeidheid, migraine, (aspecifieke) nek/schouder en rugklachten, (chronische) pijnklachten, verlichten van reumatische klachten zoals auto-immuunziekte RA en diabetes type 2. Verder jicht en artrose. Vaak in combinatie met voedingstips. Het milde klimaat met vele zonne-uren zullen je goed doen.

Zie website www.ifyouneedtwohands.nl, medisch Shiatsu praktijk voor uitgebreide informatie.

Do-In is een eeuwenoude Japanse zelftherapie en te groeien in bewustwording waar jouw stijfheid, pijn, blessures vandaan komen, zowel fysiek, emotioneel en spiritueel. Je hoeft niet lenig te zijn, doel is om te zien waar de energiebanen niet stromen. Je kan op een gemakkelijke stoel zitten of meditatiekussen. Ikzelf zal een combinatie maken van zit, lig en strekkingen en als geen ander weet ik dat ouder worden betekent dat "stijfheid en pijntjes" op de loer liggen. Daarom zijn deze oefeningen, die je thuis gemakkelijk kan contineren, een basis voor meer energie. Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek. Zie PubMed en typ acupressure of acupuncture. Zie ook https://www.hindawi.com/journals/ecam/2019/6976892/

Zie tabblad Do-In/yoga vijf elementen

Ik volgde mijn studietijd Do-In bij Anushka Hofman te Den Haag.
 

Hasta pronto Renate

rug shiatsu.JPG
bottom of page