top of page

Renate Zellenrath

Ik ben Renate (1964), initiatiefnemer van Relaxing & Pure Living en eigenaar van praktijk "Medisch Shiatsu If you need two hands" te Nederland. Net voor corona stond de website klaar en nu eindelijk is het zover. Na ruim 15 jaar praktijkvoering in Nederland bied ik jou de kans om intensief aan je zorgvraag te werken. 

Ervaring:
- Acupressuur Medisch Shiatsu Namikoshi HBO 6 jaar
- Orthomoleculaire Epigenetische therapie en Natuurgeneeskunde
- Deep Tissue massage, Cupping
- Emmett technieken en Dorn & Breuss
- Do-In yoga, ademhaling en ontspanning


Gedurende 6 jaar ben ik opgeleid als Medisch Shiatsu therapeut Namikoshi, welke vorm is erkend door het Ministerie van Gezondheid en Welzijn in Japan Deze effectieve behandeling is wereldwijd verspreid. Daarnaast heb ik technieken geleerd vanuit de therapievormen Emmett therapie, Dorn en Breuss en bindweefsel massage. Tevens ben ik Orthomoleculair Epigenetisch geschoold en is mijn expertise naast de natuurgeneeskunde (voeding) verder uitgebreid met het bestuderen van de samenhang tussen voeding, leefstijl en omgeving.

 

Ik heb de Do-In yoga bewegingsleer opleiding afgerond en verzorg de Do-In level 1 lessen op dit retreat. Zie mijn website uit 2010 www.ifyouneedtwohands.nl
 

Anno 2021 komt er steeds meer een streven naar een gezondere leefstijl en leefomgeving. Diëtisten opleidingen maken een enorme verandering door en voor het eerst wordt ingezien dat gezonde voeding de basis is bij heel veel klachten en niet alleen bij overgewicht. De natuurgeneeskunde wordt eindelijk erkend, zij bestaat uit het adviseren en creëren van een gezonde leefstijl en omgeving middels voeding (Europese kruiden, plantenextracten), beweging, massage, meditatie, waarbij de reguliere visie in acht wordt genomen.

De interesse voor een gezonde leefstijl groeit, omdat ons zorgstelsel overbelast raakt. Zorguitgaven voor diabetes bedragen ieder jaar 1,6 miljard euro. In het griepseizoen 2018/2019 waren ongeveer 400.000 mensen in de Nederlandse bevolking ziek geworden door influenza, in 2019 hadden 9,9 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische aandoeningen en in 2017 bedroegen de uitgaven aan zorg voor artrose 1,2 miljard euro ( www.volksgezondheidenzorg.info). Welvaartziekten zijn niet altijd te wijten aan genetische factoren, maar vooral aan gebrek aan kennis. We stappen te makkelijk over op medicatie en zoeken niet naar de oorzaak van de klacht. Laaggradige (chronische) ontstekingen, insulineresistentie, stress en meer kunnen mogelijk verminderd worden door verandering van leefstijl gewoonten, Intermittent Fasting, mild vasten met een mediterraan tintje gecombineerd met relaxen en bewegen zullen bijdragen aan ondersteuning of herstel.

Ik ben van mening dat duurzame voedselproductie, lekker maar vooral puur voor iedereen beschikbaar moet zijn. Door de overproductie en onduidelijkheden ben ik het zicht kwijt geraakt. Etiketten, labels, wie heeft tijd om ze te bestuderen? Je moet alleen al een goede bril opzetten om ze te lezen. Wanneer ik de moeite neem om zo puur mogelijk te eten, smaakt de maaltijd toch echt anders. In de Axarquia hoef ik geen moeite te doen om iets goeds te nuttigen, alles smaakt heerlijk. Het kleine winkeltje om de hoek dat nog verse eieren verkoopt, trots is op de zelfgemaakte olijfolie en je fruit aanreikt dat gerijpt is door zon.

 

Verder is er meer onderzoek nodig om op een natuurlijke manier landbouw te beschermen tegen ongedierte /nuttige insecten en daardoor te voorkomen dat al ons voedsel wordt bestreden met pesticiden, maar ik denk dat dit een wereldwijd probleem is.

In 2007 schreef ik een werkstuk " En nu opgeruimd verder" een persoonlijke zoektocht om het lichaam te reinigen op een natuurlijke manier. Door een paar dagen aandacht voor mijn lijf, zoals het verminderen van maaltijden (geraffineerde koolhydraten, witte suikers, koffie), rust en reinheid hoop ik vitaal oud te worden.

Wil je meer informatie? Bel of schrijf ons.

do-in.JPG

Referentie: After a very difficult time, Renate helped me strenghten my core, find myself and start rebuilding my life. I took up sports to relieve stress and it complimented the Shiatsu work Renate was doing with me. In fact, Renate recommended different types of sport which she thought I might enjoy and truly find exciting based on my lifestyle, my overall health and body type. Renate is versatile in her massage techniques and her healing instinct really helped me focus on how much sport would make a difference in my life. Sophian

"Ik ken Renate als een fantastisch therapeut en een zeer veelzijdig behandelaar die alle aspecten van de behandeling oppakt, zowel fysiek als mentaal. Als persoon is zij warm, geïnteresseerd, intuïtief en betrokken.GD"

"Het is onvoorstelbaar dat je met twee behandelingen ervoor hebt gezorgd dat het na mijn val zo goed gaat nu. Ik heb nauwelijks meer pijn en wil proberen met de oefeningen die je aanraadt om soepel te blijven. TdeJ"

bottom of page