top of page

Renate Zellenrath

Ik ben Renate (1964), initiatiefnemer van Relaxing & Pure Living en eigenaar van praktijk "Medisch Shiatsu If you need two hands" te Nederland. Net voor corona stond de website klaar en nu eindelijk is het zover. Na ruim 15 jaar praktijkvoering in Nederland bied ik jou de kans om intensief aan je zorgvraag te werken. 

Door je te ontdoen van prikkelende voedingsstoffen en verandering omgeving te midden van natuur, zon en strand, kom je tot de kern van je diepere ik.
 

Ervaring:
- Acupressuur Medisch Shiatsu Namikoshi
- Deep Tissue massage, Cupping
- Emmett technieken en Dorn & Breuss
- Do-In yoga, ademhaling en ontspanning
- Orthomoleculaire therapie, Natuurgeneeskunde

 

Gedurende 6 jaar ben ik opgeleid als Medisch Shiatsu therapeut Namikoshi, welke vorm erkend is door het Ministerie van Gezondheid en Welzijn in Japan. Daarnaast heb ik helende technieken geleerd vanuit andere therapievormen zoals Emmett, Dorn en Breuss en cupping. Tevens ben ik orthomoleculair therapeut en verzorg ik Do-In level 1 lessen op dit retreat. Zie mijn website uit 2010 www.ifyouneedtwohands.nl
 

Anno 2021 komt er steeds meer een streven naar een gezonde leefstijl en leefomgeving. De interesse hiervoor groeit, omdat ons zorgstelsel overbelast raakt. Zorguitgaven voor diabetes bedragen ieder jaar 1,6 miljard euro. In het griepseizoen 2018/2019 waren ongeveer 400.000 mensen in de Nederlandse bevolking ziek geworden door influenza, in 2019 hadden 9,9 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische aandoeningen en in 2017 bedroegen de uitgaven aan zorg voor artrose 1,2 miljard euro ( www.volksgezondheidenzorg.info). Veel welvaartziekten zijn niet te wijten aan genetische factoren, maar vooral aan gebrek aan kennis. We stappen te makkelijk over op medicatie en zoeken niet naar de oorzaak van de klacht. Laaggradige ontstekingen, insulineresistentie, stress en meer kunnen mogelijk verminderd worden door verandering van leefstijl gewoonten, Intermittent Fasting, mild vasten met een mediterraan tintje gecombineerd met relaxen en bewegen zullen bijdragen aan ondersteuning of herstel. Ikzelf heb hier zeer goede ervaring mee, alleen op reis in een veilige omgeving en werken aan je gezondheid. Heerlijk toch?

Daarnaast ben ik van mening dat de voedingsindustrie en ondiervriendelijk handelen verboden moet worden.

In 2007 schreef ik een werkstuk " En nu opgeruimd verder" een persoonlijke zoektocht om het lichaam te reinigen op een natuurlijke manier. Door een paar dagen aandacht voor mijn lijf, zoals het verminderen van maaltijden (geraffineerde koolhydraten, witte suikers, koffie), rust en reinheid hoop ik vitaal oud te worden.

Wil je meer informatie? Bel of schrijf ons.

do-in.JPG

Referentie: After a very difficult time, Renate helped me strenghten my core, find myself and start rebuilding my life. I took up sports to relieve stress and it complimented the Shiatsu work Renate was doing with me. In fact, Renate recommended different types of sport which she thought I might enjoy and truly find exciting based on my lifestyle, my overall health and body type. Renate is versatile in her massage techniques and her healing instinct really helped me focus on how much sport would make a difference in my life. Sophian

"Ik ken Renate als een fantastisch therapeut en een zeer veelzijdig behandelaar die alle aspecten van de behandeling oppakt, zowel fysiek als mentaal. Als persoon is zij warm, geïnteresseerd, intuïtief en betrokken.GD"

"Het is onvoorstelbaar dat je met twee behandelingen ervoor hebt gezorgd dat het na mijn val zo goed gaat nu. Ik heb nauwelijks meer pijn en wil proberen met de oefeningen die je aanraadt om soepel te blijven. TdeJ"

bottom of page