top of page
avond maan 09-2022.jpg

Visie retreat

Retreat Relaxing & Pure Living is een concept dat de nadruk legt op een gezonde levensstijl in een natuurlijke omgeving om ontspanning en welzijn te bevorderen, waarbij naast lichamelijke en sociale aspecten, ook spiritualiteit en geest centraal staan.

De landelijke omgeving in de Axarquia met vele zonuren draagt bij aan de (h)eerlijke manier van leven en zorgt voor ontspanning door weg te zijn van lawaai en auto drukte.

Pure living staat voor gezonde voeding die natuurlijk gerijpt is. Geen overproductie maar zo van het land. Een leven waar je de geitjes hoort blaten en die dagelijks een wandeling maken met de geitenhoeder door de natuur.

Leefstijl en leefomgeving

 

Je verblijft in het prachtige achterland centraal gelegen vanaf het moderne vliegveld Malaga waar je volop kan genieten. Wij kiezen de accommodatie uit op verrassende plekjes in Andalusië.

Waarom een weekje Intermittent fasting?

Ons maag- en darmstelsel worden vaak blootgesteld aan de uitdagingen van de hedendaagse voedingsindustrie, waarin onnatuurlijke producten, overproductie en uitbuiting vaak aan de orde zijn. Daarnaast staat onze geest regelmatig onder druk in een stressvolle en hectische omgeving. Om in balans te blijven, is het belangrijk dat iedereen jaarlijks een weekje de tijd neemt voor een retraite. Tijdens deze retraite is er ruimte om te ontstressen, te werken aan houding en souplesse, en de stofwisseling en vertering te verbeteren.

Onze voeding bestaat voornamelijk uit plantaardige producten, waarbij we vermijden dat we stoffen binnenkrijgen die de natuurlijke aanmaak van endorfine in ons lichaam verstoren, zoals soja. We laten je graag kennismaken met de mediterrane keuken, die een scala aan heerlijke en gezonde opties biedt.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een plantaardig dieet niet hetzelfde is als een veganistisch dieet. Bij veganisme ligt de nadruk op het vermijden van dierlijke producten, en de levensstijl omvat vaak ook andere aspecten, zoals het dragen van veganistische kleding en het vermijden van het gebruik van auto's. Bij een plantaardig dieet ligt de focus op het eten van onbewerkt voedsel dat rechtstreeks van de aarde komt of biologisch geproduceerd is. Dit kan bijvoorbeeld ook een ei zijn van een kip die vrij rondloopt op een boerenerf.

 

Een verschuiving in de richting van een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon is bevorderlijk voor de gezondheid en duurzamer. Dat geldt ook voor een verschuiving naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten. Brondocument - Naar een meer plantaardig voedingspatroon - Voedingscentrum.pdf
 

De mediterrane keuken is een culinaire stijl die voornamelijk afkomstig is uit de landen rondom de Middellandse Zee, zoals Italië, Griekenland, Spanje, Portugal en Frankrijk. De mediterrane keuken is gebaseerd op de traditionele eetgewoonten en producten van deze landen, waarbij verse en seizoensgebonden ingrediënten centraal staan, zoals groenten, fruit, vis, gevogelte, olijfolie, noten en granen. Kruiden en specerijen worden ook veelvuldig gebruikt, zoals basilicum, oregano, rozemarijn, tijm, knoflook en ui. Het dieet is rijk aan gezonde vetten en eiwitten en bevat relatief weinig bewerkte voedingsmiddelen en suikers. De mediterrane keuken wordt vaak geprezen vanwege de gunstige effecten op de gezondheid, waaronder een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Zie www.cambridge.org of Pubmed en typ mediterranean diet of zoek op plantbased in.

Heb je een intolerantie, reactie of allergie (denk aan koemelk, gluten, noten, kleurstoffen), informeer ons dan voorafgaand aan dit retreat. Wij houden dan zoveel als kan rekening met jouw wensen. Granen die gluten bevatten zijn o.a tarwe (gliadine), rogge, gerst, haver en spelt, echter het retreat is niet geschikt voor mensen die een ernstige reactie hebben op bepaalde voedingsstoffen, zoals bv. histamine. Tenzij je heel duidelijk kan aangeven wat je niet kan eten/verteren of waarvoor je gevoelig bent of als je bereid bent je hierop te testen. Denk aan vage klachten, zoals onverklaarbare onrust, vermoeidheid, tintelingen, hoofdpijn, benauwdheid, duizeligheid of buikpijnklachten, huiduitslag, niezen etc. Bespreek je klachten met je huisarts.
Wij kunnen labtesten aanvragen als je twijfelt over een intolerantie/allergie.

Er is niet 1 dieet wat voor iedereen geschikt is. Ook niet de schijf van 5, al wordt dat vaak beweerd. We zien dat de opleiding tot dietist ook een verandering doormaakt. Er wordt meer en meer op moleculair niveau gekeken en naar de individuele biochemische verandering die iemand doormaakt bij een gezonde dieet keuze.

 

Medische aandoeningen en deelname dienen altijd in overleg te zijn met de huisarts. Zie voorwaarden.

Fysiek, energetisch en geestelijk welzijn

Fysieke klachten kunnen worden veroorzaakt door emotionele maar ook fysieke overbelasting. Je ontvangt op dit retreat een waardevolle behandeling/kennismaking met oosterse en westerse technieken.

 

Bewegen

Ben jij beperkt in bewegen ? Of wil je juist meer bewegen. Ook hier zullen wij vanuit een holistische benadering kijken wat het beste voor jou is.
Yin Yoga/Do-In level 1 is een mooie manier om bij overbelasting of stijfheid te starten, of een lichte (aqua)jogging. Wil jij fysiek aan de slag? Dan zijn er voldoende mogelijkheden in dit ruige gebied en wij bieden jou die mogelijkheid deel te nemen.

Rust

 

Rust, slaap en een goede ademhaling zijn belangrijk elementen om in balans te blijven en maken je fysiek sterk. Er zijn voldoende mogelijkheden om je terug te trekken op de twee nabij gelegen locaties. Even luieren op een ligbed, uitkijkend over de vallei of genieten van een massage.

Kijk nog even naar de voorwaarden onderaan de pagina.

Informeer naar de mogelijkheden. Max 8 personen.

T. 0031 (0) 6 23680106 (Renate) deelname 

Email: info@relaxingpureliving.com
www.relaxingpureliving.com

bottom of page