Image by jose alfonso sierra

Visie retreat

Passie voor gezondheid ontstaat uit levenservaring

Dit 6-daagse retreat is bedoeld voor een opstapje naar meer vitaliteit, een integrale aanpak vanuit complementaire en westerse visie, waarbij naast lichamelijke en sociale aspecten, ook spiritualiteit en geest  centraal staan.

Ons maag en darmstelsel heeft het soms zwaar te verduren met het huidige aanbod in de voedingsindustrie en onze geest is te vaak overbelast in een stressvolle en drukke omgeving. Om in evenwicht te blijven zou iedereen jaarlijks een weekje in retraite moeten gaan. Even geen stress en werken aan houding en souplesse en aan het verbeteren van stofwisseling en vertering.

Klachten:

Denk aan langdurige stress/burn-out, vermoeidheid, overgewicht, (onbegrepen) pijn, rug, nek, schouder en chronische (inflammatie), stijfheid, hormonale klachten, auto-immuun zoals reumatische artritis, reuma en artrose en diabetes type 2 en lichte depressie. Gebruik je veel medicatie? Overleg dan met de huisarts of apotheker of alle medicatie nog nodig is of dat deze reis geschikt is.

 

De traditionele oosterse en natuurgeneeskundige geneeswijzen bestaan al duizenden jaren. Al sinds de oudheid worden kuurbehandelingen toegepast bij diverse aandoeningen. De Griekse geneesheer Hippokrates (460-375 voor Christus) was de eerste grondlegger van de rationele visie op ziekte en gezondheid. Vasten was een van de bekende behandelmethoden. Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek beschikbaar over de invloed van leefstijl en leefomgeving op celniveau en geestelijk en lichamelijk welbevinden.

 

Leefstijl en leefomgeving

 

Je verblijft in het prachtige achterland van Malaga waar je volop kan genieten. Vanaf de mooie snelweg ga je via verharde kronkelweggetjes omhoog door prachtige landschappen beplant met fruitbomen, olijf- en amandelbomen en wijngaarden. De prachtige baaitjes liggen verscholen en vanaf hier zie je met heldere dagen te kust van Marokko.

Je hoeft slechts enkele dagen te relaxen in het zonnige zuiden om fit en energiek naar huis te gaan. De Romeinse restanten met zwavelbaden en andere invloeden van culturen in de Axarquia zorgen voor een mysterieus tintje met een weelde aan natuur.

https://erfelijkheid.nl/erfelijk/genen-bepalen-niet-alles

 

Voeding

 

Remove & Refresh is "women only" en o.a. gericht op energieherstel, bloedsuikerspiegel en darmherstel en (waardoor) het versterken van het immuunsysteem.  Veel klachten komen voort uit een combinatie van fysieke en geestelijke disbalans. Alles staat met elkaar in verbinding. We begeleiden je naar een gezond en fitter gevoel. Je ontvangt 30 dagen voor vertrek en volledige betaling een informatiemap met afbouwdagen wat voeding betreft, denk aan stoppen met roken, verminderen van alcohol, witte suikers, geraffineerde koolhydraten. We reiken je leuke tips aan, websites of boeken en gebruiken hiervoor onze eigen ervaring opgedaan in de afgelopen 15 jaar.

We nuttigen drie licht verteerbare basische en gevarieerde maaltijden met veel verschillende groenten, fruit en een mediterraan tintje, denk aan de belangrijke omega 3 met EPA en DHA, vooral in vette vis, sardientjes, zalm en ansjovis of tekortkomingen aan dierlijke eiwitten (b12). Dit is afhankelijk van de zorgvraag en voorkeur van voeding en zij die willen afvallen. Wij bieden de mogelijkheid voor vegetarisch, mild vasten met sappen, soepen en salades of koolhydraat arm en intermittent fasting (16/8). Er is dagelijks detox/kruidenthee of een vers groenten/fruitsap.

 

De mediterrane keuken staat bekend om kwaliteit, versheid en lokale producten en ingrediënten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek te vinden is bij verschillende aandoeningen zoals hart en vaatziekten en diabetes, of bekend om ontstekingsremmende werking en het tegengaan van verouderingsprocessen. Zie www.cambridge.org of Pubmed en typ mediterranean diet of zoek op plantbased.

Heb je een intolerantie, reactie of allergie (denk aan koemelk, gluten, noten, kleurstoffen), informeer ons dan voorafgaand aan dit retreat. Wij houden dan rekening met jouw wensen. Granen die gluten bevatten zijn o.a tarwe (gliadine), rogge, gerst, haver en spelt.

Als er sprake is van een allergie dan is dit een reactie van het immuunsysteem. Bij een intolerantie speelt het afweersysteem geen rol. Een intolerantie kan ook nog een dag of twee later optreden.

Het retreat is niet geschikt voor mensen die een ernstige reactie hebben op het eten van voedsel dat histamine bevat. Tenzij je heel duidelijk kan aangeven wat je niet kan eten/verteren of waarvoor je gevoelig bent of als je bereid bent je hierop te testen. Denk aan vage klachten, zoals onverklaarbare onrust, vermoeidheid, tintelingen, hoofdpijn, benauwdheid, duizeligheid of buikpijnklachten, huiduitslag, niezen etc. Bespreek je klachten met je huisarts.
Wij kunnen labtesten aanvragen als je twijfelt over een intolerantie/allergie.

Er is niet 1 dieet wat voor iedereen geschikt is. Ook niet de schijf van 5, al wordt dat vaak beweerd. In elk gezond dieet voorstel zitten wel goede adviezen, maar mogelijk net niet genoeg voor jouw biochemische verandering. Dat kost tijd, stapje voor stapje. Medische aandoeningen en deelname dienen altijd in overleg te zijn met de huisarts. Zie voorwaarden.

Fysiek, energetisch en geestelijk welzijn

Fysieke klachten kunnen worden veroorzaakt door emotionele maar ook fysieke overbelasting. Je ontvangt op dit retreat een waardevolle behandeling/kennismaking met shiatsu therapie gecombineerd met orthomoleculaire voedingstips.

 

Bewegen

Ben jij beperkt in bewegen ? Of wil je juist meer bewegen. Ook hier zullen wij vanuit een holistische benadering kijken wat het beste voor jou is.
Yoga/Do-In level 1 is een mooie manier om bij overbelasting of stijfheid te starten, of een lichte (aqua)jogging. Meditatie is voor iedereen geschikt. In de Axarquia zijn er vele zonuren. De zonnewarmte zal jouw lichaam al zoveel goed doen, denk aan reuma en artrose. Wil jij fysiek aan de slag? Dan zijn er voldoende mogelijkheden.

Rust

 

Rust, slaap en een goede ademhaling zijn belangrijk elementen om in balans te blijven en maken je fysiek sterk. Het valt vaak niet mee om in een drukke omgeving hier de tijd voor te nemen. Daarom starten wij de dag met meditatie. Door te starten met een klein moment in stilte, kan je ontdekken wat bewustwording van lichaam en geest, zowel fysiek, emotioneel, spiritueel als mentaal met je doet. Er zijn voldoende mogelijkheden om je terug te trekken op de twee nabij gelegen locaties. Even luieren op een ligbed, uitkijkend over de vallei of genieten van een massage.

 

Onder het kopje beschikbaarheid zie je de prijzen per persoon. Je kan de kamer ook delen.

Kijk nog even naar de voorwaarden onderaan de pagina.

Informeer naar de mogelijkheden. Max 8 personen.

T. 0031 (0) 6 23680106 (Renate) deelname 

Email: info@relaxingpureliving.com
www.relaxingpureliving.com