top of page

23 - 30 september 2022 - Retreat Nazomeren,
en 1 dag detox/mild vasten

Lekker na-zomeren in Andalusië? Deze week is geschikt voor vrouwen die willen ontstressen en zich willen laten onderdompelen met (therapeutische) massages, gecombineerd met bewegen en relaxen. Een weekje "me time". Zeker als je last hebt van stijve gewrichten in het najaar, is dit een perfecte tijd om mee te gaan.

Wij combineren de oosterse filosofie met natuurgeneeskunde en orthomoleculaire visie in een prachtige authentieke omgeving met oosterse Arabische invloeden.

Voor wie niet? Gezien het ruige gebied, met vaak hellingen, is deze reis niet geschikt als je niet goed ter been bent, als je zwanger bent, zware en/of veel medicatie gebruikt, als je hart- of ernstige longproblemen hebt, of andere ernstige klachten, denk ook aan een ernstige vorm van osteoporose en hoogtevrees.

Spelregels:
Start thuis met het vermijden van geraffineerde voeding, zoals snoepgoed, frisdrank, taart, koekjes, witte suikers en witte bloem (broodjes). Vermijd alle kant- en klaar producten en stop met roken. Er wordt gedurende deze Health week niet gerookt.

We eten gedurende de dagen licht verteerbare maaltijden met mediterraan tintje. Veel verse groenten en fruit, porties rauwkost of salade, volkoren granen, beperkt aardappelen, voldoende olijfolie en natuurlijk veel verschillende kruiden. Zeer beperkt eieren, vis, koemelk en gevogelte en geen vlees.

Programma in 6 dagen en 5 nachten

Dag 1 vrijdag : 

 

Aankomstdag. Kom zo vroeg mogelijk aan, zodat je kan relaxen aan het zwembad.. Er is wel 2 x per dag is er een ophaalservice, in overleg en ook afhankelijk van de vliegtijden. Kennismaking; vrije tijd. Gezamenlijke lichte maaltijd (middag en/of avond). Deze kosten zijn niet inclusief.

Dag 2 zaterdag

Er worden vandaag 3 licht verteerbare maaltijden geserveerd, indien gewenst gluten en lactose vrij of vegan. De mediterrane keuken bevat niet of nauwelijks koemelk, weinig eieren, beperkt vlees en vis, heel veel groenten en fruit.

In de ochtend starten wij met meditatie met idyllisch uitzicht (niet verplicht).
Gedurende de dag is er tijd om te relaxen, te lezen en worden er verschillende massage therapieën aangeboden. Ook kan je deelnemen aan Hatha Yoga of Do-In (level 1).

Dag 3 zondag

Vandaag is er een detoxdag of mild-vasten dag.

We nuttigen enkel gezonde groenten en/of fruitsappen en bottenbouillon, om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Afhankelijk van jouw gezondheid kies je voor mild vasten. Je ontvangt bij de intake of je kan meedoen.

 

Er staat om 8.00 uur een reiniging sapje klaar en we starten met intensieve stretch oefeningen.

Free time en om 14.00 uur een leverpakking op je eigen kamer. Rusten en (therapeutische) massage behandelingen.
In de middag aqua joggen en in de avond een Do-In of mediatie les.

Dag 4 maandag
 

We starten deze dag met een reiniging sapje en ontbijt om 9.00 uur


Wandeltour van 3 uur door de bergen of indien moeilijk ter been een tour per auto door de Axarquia. We nemen een lunchpakket mee. In de namiddag, free time, lezen, behandelingen.
In de avond een licht verteerbare maaltijd. Om 20.00 uur mediatie of Do-In les.

Dag 8 Vertrekdag : Dinsdag

 

Na het ontbijt is er een gezamenlijke afsluiting en vindt er een evaluatiegesprek plaats van 15 minuten (of avond daarvoor). Overdag is er nog tijd om te relaxen of ontvang je behandelingen. Je wordt teruggebracht naar het vliegveld, per taxi of met ons eigen vervoer. De kosten zijn exclusief

Wat kan je verwachten?

De focus is gericht op ontspanning en om je gezondheid te bevorderen in een rustige authentieke omgeving met persoonlijke aandacht door beëdigde professionele therapeuten aangesloten bij CAT kwaliteitstherapeuten.

Tips zijn praktisch en toepasbaar in dagelijks leven ook met (drukke) werkzaamheden/gezin.

 

Niets hoeft, ontspannen en genieten! Met als doel:

 

  • Uitgerust terug naar huis.

  • Gezonder en energieker.

  • Beter functioneren, zowel geestelijk als lichamelijk.

  • Gewicht verliezen.

Vluchten naar Malaga. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Malaga.Er vertrekken dagelijks vluchten vanaf Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, maar ook België, Düsseldorf en Weeze. Luchtvaartmaatschappijen die naar Malaga vliegen zijn KLM, Transavia, Vueling en Ryanair.  Graag pas boeken na bevestiging dat de retreat reis doorgaat.De accommodatie ligt op ca. 50 km vanaf de luchthaven. 

Je kan kosteloos afzeggen indien er door “corona maatregelen” geen vluchten zijn, of reizen naar Malaga niet mogelijk is door grensbeperkingen. Zolang het echter code groen of geel is in Spanje, gaan wij ervanuit dat je serieus plannen hebt om deze boeking na te komen. Indien je noodgedwongen de reis vlak voor vertrek, moet annuleren in de periode "code groen of geel", dan vragen wij om een bewijs van annulering (PCR test en negatief reisadvies) alvorens wij het volledige bedrag restitueren. Het volledige bedrag is excl. de aanbetaling van EUR 150,- Informeer bij jouw eigen reisverzekering wat de huidige “annulering” regels zijn.

  1. Vanaf 1 januari 2021 biedt de Andalusische regionale overheid alle internationale toeristen een gegarandeerde covid-19-verzekering aan voor verblijven in elk type officieel erkende accommodatie in de regio Andalusië. De verzekering is beschikbaar van 1 januari tot en met 31 december 2021 en is bedoeld als extra dekking voor bezoekers. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site "Official Andalusia tourism".

  2. Regels vanuit landen zijn verschillend. Vaak betekent dit nog een quarantaine verplichting bij thuiskomst in eigen land.

  3. Zie voor het laatste informatie (en nuttige links) voor reizen vanuit NL naar Spanje, verwijzen wij u naar de ANWB site.

​​

bottom of page