top of page

Do-In

Do-In is een eeuwenoude Japanse zelftherapie om pijn, blessures en stijfheid tegen te gaan. Er wordt gewerkt vanuit de vijf-elementenleer, de Qi en daaraan gerelateerde organen en vanuit de Kyo en Jitsu. Kyo betekent leegte of energiegebrek. Jitsu eerder het tegenovergestelde, namelijk volte.

 

De twaalf energiebanen die door ons lichaam stromen zijn verbonden met onze organen en emoties. Het zijn de zogenaamde meridianen waardoor onze levensenergie stroomt. Wanneer de energie stroomt voel je vrij, fit en vitaal en volg je jouw hart.

Emoties spelen een belangrijke rol in het ontstaan van ziektes, elke emotie is gekoppeld aan een orgaan. Ben je een denker, of angstig, ben je geblokkeerd in keuzes maken of heb je juist weinig energie.

Fysieke lichaamseigenschappen tonen jouw disbalans. Deze 6-dagen ga je op zoek naar jouw innerlijke kracht. Vaak onbewust, want de ervaring leert dat Do-In en shiatsu behandelingen vanzelf keuzes maken in jouw lijf. We ondersteunen jou met voeding vanuit de vijf-elementenleer en orthomoleculaire therapie. Als je goed verteert kan de zogenaamde Gu Qi opstijgen naar Hart en Long en zich verspreiden over het lichaam.

Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek, zie Pubmed en typ acupressure of acupuncture. Zie ook 

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2019/6976892/

Do-In is een systeem van oefeningen en een fijne manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Ik laat je kennis maken met verschillende acupunctuurpunten die helend werken, denk aan rugklachten.

bottom of page