top of page

Do-In / Yin Yoga

Do-In is een eeuwenoude Japanse zelftherapie die gebruikt wordt om pijn, blessures en stijfheid te verlichten. Het is ook bekend als Yin Yoga, wat in 1980 meer bekendheid kreeg. De oorsprong van Do-In ligt in de traditionele Chinese geneeskunde, die gebaseerd is op de filosofie en het spirituele Taoïsme in China. Het doel is om lichaam en geest in harmonie te brengen, en om verbetering in lichaamshouding en spierontspanning te bewerkstelligen.

Binnen Do-In wordt er gewerkt met de principes van de vijf-elementenleer, Qi en de gerelateerde organen, evenals de concepten van Kyo en Jitsu. Kyo verwijst naar leegte of een gebrek aan energie, terwijl Jitsu juist het tegenovergestelde betekent, namelijk een overmaat aan energie.

Er zijn twaalf energiebanen, ook wel meridianen genoemd, die door ons lichaam stromen en verbonden zijn met onze organen en emoties. Deze meridianen dragen onze levensenergie. Wanneer de energie vrij kan stromen, voelen we ons vrij, fit en vitaal en volgen we ons hart.

Emoties spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van ziektes, aangezien elke emotie gekoppeld is aan een specifiek orgaan. Of je nu een denker bent, angstig, moeite hebt met het maken van keuzes of juist weinig energie hebt, dit kan allemaal invloed hebben op je gezondheid.

Fysieke eigenschappen van het lichaam tonen vaak een disbalans aan. Tijdens Do-In en shiatsu behandelingen ga je op zoek naar jouw innerlijke kracht, soms zelfs onbewust. Ervaring heeft geleerd dat Do-In en shiatsu behandelingen vanzelf gaan en dat je van daaruit verdere stappen zult zetten. We ondersteunen jou met voeding op basis van de vijf-elementenleer en orthomoleculaire therapie. Als je spijsvertering goed functioneert, kan de zogenaamde Gu Qi opstijgen naar het hart en de longen en zich verspreiden over het hele lichaam.

bottom of page