top of page

Relaxing & Pure Living

Al sinds de oudheid worden kuurbehandelingen toegepast bij diverse aandoeningen. De Griekse geneesheer Hippokrates (460-375 voor Christus) was de eerste grondlegger van de rationele visie op ziekte en gezondheid. Vasten was een van de bekende behandelmethoden. Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek beschikbaar over de invloed van leefstijl en leefomgeving op celniveau en geestelijk en lichamelijk welbevinden.

 

Intermittent fasting (vasten) is een vastenperiode. Tijdens de vasten periode consumeer je geen calorieën, hooguit nog water, thee of in de ochtend koffie. De periode kan variëren van 12 tot 24 uur of zelfs langer. Wij hanteren 14:10 en 16:8, welke uren van vasten voor iedereen gedurende het retreat vol te houden is en ook effectief zal zijn. Je eetperiode is dan 10 of 8 uur. Wij serveren gezonde maaltijden die jij verteert, zoveel mogelijk plantaardig met een mediterraan tintje.  Er zijn veel wetenschappelijk onderbouwingen voor deze vorm van vasten. Zie Pubmed.nl.

Voordelen van Intermittent Fasting:

1 Gewichtsbeheersing en soms zelfs afvallen door het verminderen van calorie-inname en het verhogen van het metabolisme en vetverbranding.

2. Hormonale balans, zoals het helpen verbeteren van de insuline en lectine gevoeligheid. Stress vermindering (cortisol balans) en verbeteren slaap(melatonine) en meer.
3. Ondersteuning bij chronische klachten, zoals laaggradige ontstekingen (inflammatie) verminderen wat kan bijdragen aan een betere gezondheid en meer bewegelijkheid, fitter gevoel.

4. Het zelfreinigend vermogen wordt bij 12 uur in werking gesteld (autofagie). Dit is een proces waarbij beschadigde cellen worden opgeruimd en toxische stoffen.

5. Deze manier biedt een ondersteuning van een gezonde levensstijl die makkelijk is vol te houden en waarbij het de bedoeling is dat je in de eetperiode gezonde voeding keuzes maakt.

6. Uiteindelijk zal door rust en regelmaat de slaap worden verbeterd en minder stress worden ervaren.

​Wanneer geen streng Intermittent fasting/vasten:


- Diabetes 1 (soms Diabetes 2)
- Een eetstoornis hebt, ondergewicht, problemen zoals anorexia
- Een zware depressie of ernstige burn-out
- Als zwanger bent, of zwanger wilt worden
- Ernstige gezondheidsproblemen
- Onder begeleiding van een behandelend arts bent door ziekte.

Ik ken Renate als een fantastisch therapeut en een zeer veelzijdig behandelaar die alle aspecten van de behandeling oppakt, zowel fysiek als mentaal. Als persoon is zij warm, geïnteresseerd, intuïtief en betrokken. Zij zet zich echt in om het maximale uit een behandeling te halen. Het mooie vind ik hierbij dat ze al je zintuigen weet aan te spreken onder andere door middel van gevoel, geur en warmte, waardoor je altijd volledig ontspannen weer naar huis gaat. Ook gebruikt zij graag fijne oliën, mineralen en supplementen. Renate blijft zichzelf voortdurend ontwikkelen en ze verdiept zich echt in meerdere soorten van therapie, suppletie en voeding. Haar praktijk is een warm nest waar je rust ervaart zodra je daar binnen stapt. Ik zou iedereen willen aanraden om een aantal keer per jaar bij Renate onder behandeling te gaan. Voor mij en mijn gezin onmisbaar. Gladys

Contact us (4).png
bottom of page